A Parlay-szisztéma

A Parlay-szisztéma

A Parlay-szisztéma, rulettstratégia

A Parlay-szisztéma egy nagyon agresszív játékstratégia. Képes magas profit elérésére rövid idő alatt, viszonylag kevés kezdeti pénzbefektetéssel. Ezt a képességét azonban ellensúlyozza a tét elvesztésének megnövekedett valószínűsége és kockázata. Mégis, a Martingale-szisztémával összevetve, játék közben nem kockáztatjuk nagyobb összegek elvesztését.

A rulettben nagy a valószínűsége annak, hogy az egyes forgatások eredményeképp kijött nyertes színek váltakoznak. Természetesen nem változik minden körben a szín, de többé-kevésbé mégis szabályszerű a változás. Minden rulettjátékos tudja, hogy nem számít különlegességnek, ha ugyanaz a szín akár hat egymást követő alkalommal is nyer. A Parlay-stratégia ahelyett, hogy kivédené, inkább megpróbál hasznot húzni ebből a folyamatból.

A Parlay stratégia alkalmazásának előnyei és hátrányai a rulettben

A Parlay-szisztéma alapja a piramis-elv: mindig ugyanarra a színre teszünk, ha nyerünk, akkor a nyereményt is feltesszük az eredeti tétünk mellé. Ha veszítünk, akkor az egészet az elejéről kezdjük. A játékos dönti el, hogy meddig megy el (azaz az egymást követő nyertes sorozatok számát, mielőtt leállna). Általánosságban elmondható, hogy négy egymás utáni nyertes szín utáni leállás a javasolt, ugyanis ilyen sorozat viszonylag gyakran előfordul. Egy kezdeti, két eurós tét után a nyereség az alábbiak szerint alakul négy, egymás utáni nyeremény esetén:

  • A tétet a feketére tesszük €2 értékben, az eredmény fekete, ami 2 eurós nyereményt jelent
  • A második tétet a feketére tesszük 4€ értékben, az eredmény fekete, ami 4 eurós nyereményt jelent
  • A harmadik tétet a feketére tesszük 8€ értékben, az eredmény fekete, ami 8 eurós nyereményt jelent
  • A negyedik tétet a feketére tesszük 16€ értékben, az eredmény fekete, ami 16 eurós nyereményt jelent

Kezdetben az első tétünk 2€ volt, ennyit kockáztattunk a teljes sorozat közben. Ha nyertes sorozatunk van, a legnagyobb lehetséges nyereményösszeg 2 + 4 +8 + 16 = 30€, azaz az eredeti tét tizenötszöröse.

A Parlay-szisztéma előnyei és hátrányai

A Parlay-stratégia kockázatos, mivel annak a valószínűsége, hogy egymás után négyszer ugyanaz a szín jöjjön ki, nem nagy. Azonban a kockázatot mérsékli az, hogy a kezdeti tét, amit megtettünk és kockáztatunk, nem nagy összeg, a nyerő széria viszont viszonylag nagy nyereséget hoz.

Rulett