A Martingale-szisztéma

A Martingale-szisztéma

A Martingale-szisztéma, rulettstratégia

A szerencsejátékok űzését segítő egyik legrégibb stratégia a Martingale-szisztéma. A XVIII. századi Franciaországban fejlesztették ki a fej-vagy-írás játékhoz, ahol minden körben 50% a nyerési esély. Hamarosan a rulettezés során is alkalmazták, ahol a fekete vagy vörös szín előfordulási valószínűsége majdnem 50%. Máig ez az egyik kedvenc stratégia a hivatásos rulettjátékosok körében.

A Martingale-szisztéma alapelvei játék közben

A rulettezés közben alkalmazott alapelv egyszerű. A Martingale-szisztéma szerint a játék elején megteszünk egy tétet, például 1 eurót a vörösre vagy feketére. Ha a játékos nyer, akkor 2€ üti a markát, ami 1 eurós nyereséget jelent. Ha a játékos veszít, akkor megduplázza a következő tétjét, például:

  • Az első tét a feketére 1€, a piros jött ki, tehát vesztettünk
  • A második tét a feketére már 2€, a piros jött ki, tehát vesztettünk
  • A harmadik tét a feketére 4€, a piros jött ki, tehát vesztettünk
  • A negyedik tét a feketére 8€, a piros jött ki, tehát vesztettünk
  • Az ötödik tét a feketére 16€, a fekete jött ki, tehát nyertünk

A játékos összesen 1 + 2 + 4 + 8 + 16 = 31 eurót tett meg, és összesen 32 eurót nyert. Ez 1€ nyereség, a játékos ez után kezdheti elölről. Természetesen nem szükséges egy euróval kezdeni a játékot, a mindenki maga dönti el a kezdőlimit értékét.

A Martingale-szisztéma előnyei és hátrányai

Végtelen mennyiségű tétet feltételezve a Martingale-szisztémában garantált a nyeremény. A stratégia hátránya, hogy a játékos számára korlátozott mennyiségben áll rendelkezésére a játékra fordítható tőke. Míg a többszörös, folyamatos vesztés valószínűsége majdnem nulla, mindig megvan a lehetőség, hogy az exponenciális tétek megjátszása katasztrofális hatással lesz a játékosra. A Martingale-szisztéma szinte biztos nyereménykilátását kiegyenlíti a veszteség csekély kockázata. Ha valaki ezt a stratégiát szeretné használni a játék során, győződjön meg róla, hogy kaszinószámláján nagyobb összeg szerepel, mert így egy hosszabb sikertelen szériát is fedezni tud vele.

Rulett